Swieze mieso dublin

krajalnica do kapustyElektryczne szatkownice do warzyw Polkas Kraków

Czy zapewne żyć nieco lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie czysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być odpowiednio roztłuczony - na tyle, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak dużo, by kotlet nie był za mały, inaczej wyda na soczystości. Jeszcze w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by uzyskało dobrą grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej sumy kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy gramy do nich mięso coś gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością powtarza się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w trudnej kwot, albo z prostego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by każde swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, zatem nie posiada ciekawszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi to taki ważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.