Sprzet agd retro

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w nieprzebraną sumę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w dorosłej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niewielkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej tworzy się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Zwiększa się i często w małych zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o dużej klasie, która cechuje się te swoją obsługą. Sprzęt ten gromadzi się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle praktyczną częścią są noże zrobione ze stali nierdzewnej, które mogą proponować przez duży okres czasu. Szatkownica prawdopodobnie być urządzona na życzenie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacje z potrzeb można też zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - mogą zatem być młode kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.