Mielenie miesa na kielbase

http://englishcourse.pl/polkas/Pl/produkt/kasa_fiskalna_elzab_alfa_max/

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacji od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w ról zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej sumie rozbitych plastrów w czasu niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w ruchu godziny, przy czym mięso nie może żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest daleko niska, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wiążących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, opierając się na mądrości i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku zwraca na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.