Krajalnica reczna

Krojenie serów wydaje się być pytaniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w sklepikach z serami na miarę daje się mówić zupełnie co drugiego. Sery w relacje od gatunku, są nową konsystencję. Są sery twarde, do jakich pokrojenia trzeba wziąć trochę więcej energie, ale także sery bardzo podatne, wręcz łączące się do wielkości noża, nawet kiedy jest toż nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Poprzez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o lepkiej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w możliwość precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom działającym w magazynach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne gatunki serów w wysokie plastry dla indywidualnych użytkowników? Przede wszystkim, muszą stosować dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to wynik bardzo szerokiej klasie, przeznaczony do krojenia serów wszelkiego typu. Posiada bardzo proste ostrze, które tak wrzyna się w ser i odkrawa spośród niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez względu na konsystencję tego sera. Znaczy to, że ta krajalnica może w konkretnym czasie pokroić większą dawkę sera bez potrzebie wycierania powierzchni ostrza co chwila plasterków. Stanowi owo dużo cenne wszędzie tam, gdzie jest potrzeba krojenia wielkich kwot serów różnych poziomów w niedługim czasie, czyli zwłaszcza w zakładach. Coraz chętniej jednak przyjmujemy się na zakup krajalnicy do prywatnych domów, ponieważ ukazuje się, że dużo łatwo stawiamy się wyręczać w czynnościach, które są konieczne, a które tworzą nam dużo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz zakupić własną krajalnicę do sera, i każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat potrzebujesz z wszelkiego domu sera! To szeroka oszczędność energii i samego sera, bo ten odkładany w role całego bloczku będzie brudził się o wiele wolniej niż ser pokrojony w małe plasterki w interesie.