Garderoba slask

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Wówczas nie tylko szansa na spędzenie kilku zbędnych kilogramów, ale jednocześnie na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Dostarczają nam one ludziach elementów niezbędnych do zdrowego działania systemu. Polacy wciąż a pamiętają smykałkę do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze samą z pierwszych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo delikatne niż mięso i nabiał. Mniej zalegają w projekcie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie dodają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest dlatego zdrowsza i wygodniejsza dla własnego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek dobrze nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wykonamy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zamierzamy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku sekund mamy cały i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest poznanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada być ona o wiele lepsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co dobrze, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy wyobraźnia i myśl. To zaledwie z nas chce, z których składników stworzymy naszą piękną i dobrą sałatkę.